Vandaag de dag is data onmisbaar voor het efficiënt managen en sturen van uw processen. Inzicht in en controle over uw data zorgt voor belangrijke inzichten en ondersteunt uw beslissingsproces. Data wordt daarom ook het nieuwe goud genoemd.

Vanuit haar jarenlange ervaring op de woningcorporatiemarkt heeft PWCo een compleet portfolio van producten en diensten samengesteld, geschikt voor corporaties van elke omvang. Om corporaties te helpen met toegang tot de belangrijkste data heeft PWCo de dashboardset ‘G.O.U.D.’ ontwikkelt. G.O.U.D. betekent Grip OUData. In deze dashboardset zijn de belangrijkste KPI’s en kengetallen opgenomen en inzichtelijk, en eenvoudig te beheren. Met ‘G.O.U.D.’ bent u in staat snel en adequaat de huidige status van uw KPI’s en kengetallen te analyseren. Hierdoor kunt u de juiste, onderbouwde beslissingen maken die nodig zijn voor sturing van uw corporatie. 

Hierdoor creëren wij, samen met u, inzicht en waarde voor uw corporatie en laten we uw data leven. 

G.O.U.D. Dashboardset

De G.O.U.D. dashboardset bestaat uit diverse dashboardvarianten, gebaseerd op de belangrijkste KPI’s voor woningcorporaties. De dashboardset is ontwikkeld door PWCo om in te spelen op de wensen en behoeften van woningcorporaties. De set bevat dashboards die samen een breed beeld over uw organisatie geven en informatie bevatten uit alle VERA-gegevensdomeinen. 

De G.O.U.D. dashboardset bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de standaard set die bestaat uit 12 afzonderlijke dashboards, te weten:

 • Debiteuren.
 • Leegstand.
 • Verhuren/Verhuur.
 • Bezit.
 • Financieel.
 • Maatschappelijk dividend.
 • Management rapportage.
 • Niet-Planmatig Onderhoud (NPO).
 • Verkopen/Verkoop.
 • Vastgoedontwikkeling.
 • Planmatig Onderhoud (PO).
 • Inkoop.

Welke dashboards u afneemt, kiest u zelf op basis van uw wensen en behoeftes. De minimumafname is vijf dashboards. 
Klik hier voor meer informatie over alle verschillende dashboardvarianten. 

Het tweede onderdeel van G.O.U.D. bevat de RAPP. De RAPP is een applicatie die uw gegevens registreert die niet worden opgeslagen en verwerkt in uw primaire systeem of uw andere applicaties, maar wel van belang zijn voor uw periodieke rapportages. De RAPP is een tool ontwikkeld door PWCo die corporaties in staat stelt om periodiek alle zaken die niet geregistreerd kunnen worden in het primaire systeem of in een andere applicatie tóch te kunnen registreren. Naast het invullen van cijfers is er ook de mogelijkheid om toelichtingen en/of verwachtingen te registreren. Deze gegevens worden vervolgens gekoppeld aan de rapportages. 

Handmatig rapportages samenstellen en heen en weer mailen om toelichtingen te verzamelen bij verantwoordelijken etc. is met de RAPP verleden tijd. Controllers krijgen in de tool de mogelijkheid om ingevoerde gegevens goed te keuren of af te keuren (en feedback mee te sturen). Met dak aan de logfunctie is er bovendien altijd inzicht in wie wat wanneer heeft ingevuld! 

De G.O.U.D.-oplossing is daarbij ook een hybride-oplossing, het is niet alleen mogelijk om dashboards uit de Dashboardset af te nemen. U heeft ook de mogelijkheid om uw eigen dashboard op te nemen en de mogelijkheid om PWCo uw nieuwe dashboards te laten ontwikkelen op maat.

Benieuwd wat G.O.U.D. en de RAPP voor uw corporatie kunnen betekenen? Mail naar c.vangulik@pwco.nl voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.