PWCo laat data leven. Dat durven we wel te zeggen. En de kracht zit hem in de inzet van onze consultants. PWCo heeft jarenlange werkervaring binnen woningcorporaties en combineert dit met ervaring in Business Intelligence, Data Science en verandermanagement. Het zijn niet alleen de data die het doen, het zijn ook de mensen die weten wat ze met die data moeten doen. Daardoor is het niet gek dat er zich in recordtijd vijf nieuwe opdrachtgevers hebben gemeld bij PWCo. En eerlijk gezegd zijn we daar best trots op. 

Waarom kiezen klanten voor PWCo?

PWCo richt zich op het gehele Business Intelligence-spectrum van rapporteren, analyseren, monitoren en voorspellen. Met zowel kennis van de markt, processen en systemen creëren we waardevolle inzichten voor alle woningcorporaties in Nederland en lopen daarin voorop. Denk daarbij aan:

 

  • Operational Excellence (excellereren in dienstverlening);
  • Dashboarding (datavisualisatie t.b.v. management- en stuurinformatie);
  • Predictive Modeling (voorspellen);
  • Process Mining (inzicht in uitvoer van bedrijfsprocessen) en
  • Consultancy (begeleiding bij vraagstukken).

Met de Ponthus Wolfs Dashboards, PowerBI Dashboards en Rapportages zijn we de woningcorporaties van dienst. Daarmee kun je ‘data driven decisions’ maken. Dus niet op gevoel besluiten nemen, maar op basis van data en degelijke tools die je helpen om in hoge mate te kunnen voorspellen welke ontwikkelingen er zullen plaatsvinden.

PWCo heeft een goed gebalanceerd team. Er werken zeer diverse consultants met verschillende vaardigheden en persoonlijke eigenschappen. Luc Wolfs van PWCo: “Wij matchen opdrachtgever en consultant op basis van de cv’s van onze consultants. We kijken naar referentieopdrachten, kennis en expertise.”

Tot slot is PWCo uitstekend in staat om voor ‘borging en adoptie’ te zorgen, zoals dat heet. “Wij staan en blijven zij-aan-zij met de corporatie en zorgen dat wat zij wil, ook daadwerkelijk gebeurt. Ook na de oplevering staan we nog voor je klaar. Wij ontzorgen je in het onderhoud, bij vragen of problemen en ondersteunen je met nieuwe aanpassingen en toevoegingen.”

Professionalisering

Hoe komt het dat het zo hard gaat met PWCo? Luc Wolfs: “Dat komt omdat wij het afgelopen jaar geïnvesteerd hebben in de professionalisering van onze organisatie. Een aantal seniors is toegetreden tot het team. De visie en stratie zijn bepaald en worden door iedereen omarmd. Er wordt met nog meer focus en structuur gewerkt. Alle afdelingen zijn uitgebreid en verbeterd.” Een gevalletje ‘practice what you preach’ eigenlijk. 

En dat leverde dus in recordtijd vijf nieuwe opdrachtgevers op. Wat we voor hen gaan doen is onder meer:

  • Het omzetten van maandrapportages van Excel naar PowerBI, plus borging en adoptie hiervan binnen de organisatie;
  • Workshop Business Intelligence & Data Science, voor ‘data driven decisions’;
  • Workshop digitale transformatie;
  • Begeleiding van een fusietraject;
  • Ondersteuning bij nieuw ICT-beleid en ICT-security. 

Wie onze klanten zijn?
Mooiland, Volkshuisvesting Arnhem, Zaamwonen, Woonlinie, Woonplus, Rochdale, HEEMwonen, Woonpunt, Woonbron en anderen. Een prachtig rijtje, vinden wij. Een rijtje met groeipotentie, voor hen en voor ons.

Meer weten over PWCo en wat we voor woningcorporaties kunnen betekenen?
Neem contact op via info@pwco.nl of bel naar 088 766 8444